Prosize kapsule

Retro igranje na iOS-u

GameDock je novi projekat na Kickstarter-u, a radi se o gedžeti za iOS (iPhone, iPad i iPod Touch) koji omogućava autentično igranje poznatih retro igara: na TV-u, sa dva gamepada koji izgledaju identično kao na starom Nintendu. Na GameDock-u mogu se igrati posebno prilagođene igre ili sve one koje su kompatibilne sa iCade dodacima, a takvih je preko stotinu. 

Igre prilagođene GameDock-u podržavaju koperativno igranje dva igrača na full HD ekranima. Treba napomenuti da TV nije nužan za igranje već je moguće igrati i na ekranu uređaja, ali za pretpostaviti je da u tom slučaju nije moguće koristiti GameDock da drži uređaj uspravnim.

Autori projekta su Chris Jorgensen, softverski inženjer i vlasnik Cascadia Games, nezavisnog studija za proizvodnju igara i Andy Greisel, takođe softverski inženjer koji je zaposlen u kompaniji CBS Interactive. Da bi projekat zaživeo i počeo se masovno proizvoditi, potrebno im je 50.000 dolara. Za vreme pisanja ovog članka skupili su 9.323, a s obzirom da im je na Kicksterter-u preostalo još 42 dana, dosta je izgledno da će uspeti. Ukoliko vam se ovaj projekat čini zanimljivim, detaljnije informacije možete dobiti na službenoj Kickstarer stranici projekta.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.