Prosize kapsule

Torenti stižu u browsere

Krajem prošle nedelje, programerski tim zaslužan za originalni BitTorent klijent izdao je alfa verziju BitTorrent Torque, JavaScript interfejsa koje će web programerima omogućiti integraciju torrenta u browser.

BitTorrent je predstavljen pre nešto više od desetak godina i u tom je vremenskom periodu tehnologija na kojoj se zasniva ostala praktično nepromenjena. U tom razdoblju stekao je stotine miliona vernih korisnika i postao jedan od najpopularnijih servisa za deljenje datoteka. Pojavilo se i mnoštvo aplikacija za sve glavne operativne sisteme koje su koristile BitTorrent protokol, a uglavnom su za svoj rad tražile instalaciju na korisnikovom računaru.

Krajem prošle nedelje, programerski tim zaslužan za originalni BitTorent klijent je izdao alfa verziju BitTorrent Torque, JavaScript interfesja koje će web programerima omogućiti integraciju torrenta u browser. JavaScript interfejs, koristeći tehnologiju torrent prenosa podataka olakšati izradu moćnih aplikacija u samim browserima, koje će bez potrebe za instalacijom posebnih programa, omogućiti veću funkcionalnost i jednostavnost korišćenja za krajnjeg korisnika.

Tim je takođe pokrenuo stranice s primerima korišćenja te tehnologije pod nazivom TorqueLabs (Paddle Over i OneClick).

BitTorrent Torque je u početnoj fazi razvoja i daleko je od savršenstva, ali se u narednim mesecima može očekivati ubrzani napredak i izlazak novih zanimljivih aplikacija.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.