Prosize kapsule

Novi tablet računari iz Amazona

Dijagonala od sedam inča – standard za pristupačne tabletne uređaje?

Amazon bi uskoro mogao osvežiti svoju ponudu multimedijalnih tabletnih uređaja koja se za sada sastoji od jednog modela – Kindle Fire. Prema verovanju analitičara NPD-a, Amazon će uskoro lansirati još najmanje tri Fire-a.

Modeli će se međusobno razlikovati rezolucijom ekrana, mogućnostima i opcijama povezivanja. Svi novi modeli u proizvodnju bi trebali krenuti krajem leta, a prema informacijama iz lanca dobavljača delova, u većini novih izdanja Kindle Fire će zadržati ekran sa dijagonalom od sedam inča. Najslabiji model imaće rezoluciju ekrana od 1.024 x 600 piksela, a neće imati kameru. Nešto napredniji model će imati rezoluciju od 1.280 x 800 piksela i kameru, dok će najnapredniji model imati još i mogućnost povezivanja na 4G mobilne mreže.

Takođe, za proizvodnju u poslednjem kvartalu godine, navodno je u pripremi i četvrti model sa dijagonalom ekrana od 8,9 inča i rezolucijom od 1.920 x 1.200 piksela. Podaci o cenama nisu objavljeni, ali nije isključeno da će Amazon ići i ispod 200 dolara koliko košta današnji Kindle Fire.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.