Prosize kapsule

Optužba za pokušaj ubistva zbog potezanja pištolja na TV-u

Jordanski tužilac rekao je danas da poslanika, koji je potegao pištolj na svog protivnika u jednom TV duelu, očekuje optužba za pokušaj ubistva, preneo je AP.

U emisiji koju je uživo emitovala televizijska mreža “Jo Sat”, član parlamenta Mohamed Šavabka i politički aktivista i bivši poslanik Mansur Sajf al-Din Murad vodili su raspravu o režimu u Damasku koja se pretvorila u bučno nadvikivanje.

Učesnici duela upućivali su jedan drugom uvrede na političkoj osnovi, dok je voditelj emisije pokušavao da ih smiri, prenosi američki portal “Global post” pisanje lokalnih medija. Nakon minut i po rasprave, Šavabka je skinuo cipelu i bacio je na Murada, a zatim izvadio pištolj iz sakoa i uperio ga u svog političkog protivnika.

Prenos programa je zatim prekinut, ali se sukob nastavio. Tužilac koji je danas najavio podizanje optužnice protiv Šavabke želeo je da ostane anoniman pošto mu nije dozvoljeno da govori o sudskim slučajevima.

Šavabka nije hteo da komentariše najavu podizanja optužnice, a Murad je negirao da je Šavabka optužen.

U arapskom svetu, gađanje cipelom predstavlja ozbiljnu uvredu, što je dobro poznato od incidenta kada je jedan Iračanin cipelom gađao bivšeg predsednika SAD Džordža Buša. Prema pisanju izraelskih medija, Murad je jedan od retkih jordanskih političara koji se sastaje sa sirijskim predsednikom Bašarom al-Asadom, što je nepopularan politički potez, budući da se u Jordanu proteklih meseci organizuju protesti protiv režima u Damasku.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.