Prosize kapsule

Volvo za 46 godina prešao 3,2 miliona kilometara

Amerikanac Irv Gordon ima automobil marke Volvo P1800s iz 1966. godine koji je prešao više oko 3,2 miliona kilometara (2,6 miliona milja), što je jednako kao da je prešao 1.176 puta ceo svet.

Gordon, učitelj u penziji (72) iz Long Ajlenda se nada da će do naredne godine preći tri miliona milja. Penzioner se svuda vozi svojim crvenim volvoom i čak je pređenom kilometražom dostigao svetski rekord Ginisa 2002. godine.

“To je samo automobil, a ja uživam u vožnji”, rekao je Gordon koji je auto kupio kada je imao 25 godina.On je svoje vozilo kupio za 150 dolara, 30. juna 1966. godine.

“To je tada bila cela moja plata”, kaže on.

Gordon je rekao da je prvobitno hteo drugačiji volvo, sa klima uređajem, ali je to bilo suviše skupo. Dodao je da je doplatio da mu se ugradi radio.

“To je bilo još 10 dolara, a tada je deset dolara bilo puno. Ali je radio velika stvar”, rekao je Gordon.U njegovom automobilu ima svega i svačega što mu je, kako kaže, potrebno dok putuje, tako da u samom vozilu ostaje malo prostora. Gordon je ispričao kako vozi od detinjstva i da je imao običaj da samo stavi torbu u gepek i kaže roditeljima da ide na put. Putovao je u Montreal, Mičigen, Teksas i godišnje prelazio od 85.000 do 100.000 milja.

On ide i na izložbe automobila, ali i iz zadovoljstva, da negde popije kafu.

“Popio sam kafu u svakoj američkoj državi”, dodao je Gordon i rekao da svog volvoa nikome ne pozajmljuje već ga samo on vozi, i da njegova deca iz tog razloga imaju svoja kola.Automobil i dalje ima prvobitni motor i mehaniku, a Gordon kaže da ga vozi na tehničke preglede i da baš vodi računa o svom crvenom automobilu. Gordon je dodao da uopšte nema nameru da ga proda i da će nastaviti da ga vozi.

“Sve češće mislim da će me auto nadživeti”, zaključio je vozač rekorder.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Volvo za 46 godina prešao 3,2 miliona kilometara

  1. Svaka cast za majstor profesora. Doplatio da se ugradi radio, to je tad bilo puno 😀
    http://www.igrice24.org/wp-content/thumbs/custom/medium1.jpg