Prosize kapsule

Dvoje Egipćana švercovali bebu u prtljagu

Roditelji Egipćani pokušali su da prokrijumčare svoju petomesečnu bebu u Ujedinjene Arapske Emirate tako što su je u avion uneli u ručnom prtljagu.

Sigurnosno osoblje aerodroma Sarjah u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ostalo je šokirano kad kroz rendgen, kroz koji je prošao prtljag, ugledali obrise žive bebe, prenosi Jutarnji list.

Kako piše taj list na svojoj internet stranici, beba nije imala pasoš niti potrebne papire za Ujedinjene Arapake Emirate, dok njeni roditelji jesu.

Paru, koji je stigao u petak uveče na aerodrom Sarjah dozvoljeno je da na aerodromu ostanu do nedelje, do kad je trebalo da sačekaju kako bi se otvorila kancelarija nadležna za njihov slučaj.

Međutim, roditelji su još jednom odlučili da rizikuju pa su pokušali da pobegnu kada se menjala smena aerodromskog osoblja. Bebu su ponovo stavili u ručni prtljag jer su morali proći rendgen na carini, ali je i to osoblje videlo bebu u koferu.

Policija je najavila da će protiv roditelja biti podignuta otužnica jer su doveli u opasnost detetov život.

Kad su ih ispitali, roditelji su objasnili da su se na taj čin odlučili jer su želeli da dovedu sina sa sobom u UAE. Oboje su prethodno ilegalno boravili u Emiratima, a vratili su se u Egipat kad je supruga ostala trudna, s obzirom na to da su želeli da se dete rodi u Egiptu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.