Prosize kapsule

Windows 8 RTM u avgustu

Mnogi su predviđali kako će Windows 8 RTM izaći tek u oktobru, ali čini se da će novi Windows izaći i ranije. Ipak, Microsoft nije precizirao tačan datum izlaska novog operativnog sistema, jer želi da bude konkurentan ne samo na tržištu operativnih sistema, već i na tržištu tablet računara i pametnih telefona koje polako osvaja.

Metro filozofija je obeležila sve što smo videli i što ćemo videti od Microsoft-a u nekoj bliskoj budućnosti. Windows Phone je započeo, a sada ćemo dobiti i Windows sa Metro interfejsom za desktop i tablet računare, što će objediniti sve dostupne platforme sa istim operativnim sistemom. Windows 8 RTM je najavljen za prvu nedelju avgusta kada službeno kreće i Windows Store na kojem će se početi prodavati aplikacije.

Krajnje je bilo vreme da Microsoft uđe i na tržište tablet računara, pa je tako i najočekivaniji proizvod upravo Surface tablet samog Microsofta, koji bi u dve verzije trebao zadovoljiti potrebe i želje ležernih i poslovnih korisnika. Pretpostavljamo, kako će Surface na tržište kada je najavljen GA, a što bi prema rečima Brandona LeBlanca, bilo do kraja oktobra.

Windows 8 će biti dostupan na 109 jezika na 231 tržištu i verojatno će biti najvažniji Microsoft-ov proizvod ikada. Trenutno rekord drže Windowsi 7 sa preko 630 miliona prodanih licenci i 50% pokrivenosti “enterprise” tržišta.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.