Prosize kapsule

Pokušao da naplati osiguranje za smrt nepostojeće mačke

Jevgenij Samsonov iz Takome u Vašingtonu pokušao je da od osiguravajuće kuće naplati i navodnu smrt kućnog ljubimca mačka Toma, ali nije uspeo jer je prevara otkrivena.

Pre tri godine Samsonov je doživeo saobraćajnu nesreću, u kojoj su mu povređena leđa.

Od drugog vozača, koji je bio kriv za nezgodu, preko suda je naplatio hiljade dolara na ime nanetog duševnog bola, i računa za kiropraktičara. Dve godine kasnije, Samsonov se ponovo javio sudu, ovoga puta tražeći finansijsku nadoknadu zbog svog voljenog mačka Toma, koji je stradao u toj nesreći.

“Ta mačka mi je bila kao sin, i ne postoji ništa što bi moglo da mi nadoknadi ovaj gubitak”, napisao je Samsonov u pismu osiguravajućoj kompaniji “Pemko”, koja je zastupala drugog vozača.

Uprava kompanije poslala mu je ček na 50 dolara, ali je Samsonov uzvratio tvrdnjom da je dragoceni mačak vredeo više od 1.000 dolara, i priložio njegove fotografije. U pismu je dodao da bi mu jedino isplata od 20.000 dolara ublažila duševni bol.

Međutim, jedan od zaposlenih u “Pemku” pronašao je iste te fotografije mačke na pretraživaču Google, i obavestio nadređene da Samsonov pokušava da ih prevesla.

Pošto je istraga utvrdila da Samsonov nikada nije ni imao mačku, uhapšen je i optužen za pokušaj prevare i iznude.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.