Prosize kapsule

Windows 8 To Go

Windows To Go je namenjen i kućnim i poslovnim korisnicima, kažu iz Microsoft-a

Microsoft je na vlastitoj Worldwide Partner konferenciji u Torontu demonstrirao ranije najavljenu mogućnost Windows-a 8. Funkcionalnost se zove Windows To Go, a omogućava korištenje OS-a sa USB memorije.

Kako bi se iskoristila ova mogućnost, potrebno je na računaru sa Windows 8 Pro migrirati instalaciju na USB memoriju (minimalnog kapaciteta 32 GB). Pri postupku se takođe biraju aplikacije koje korisnici žele koristiti, a OS se direktno sa USB memorije može koristiti na bilo kojem računaru koji podržava Windows 8, bez potrebe za ikakvim modifikacijama na računaru. Windows To Go podržava rad preko memorija sa interfejsom USB 2.0 ili USB 3.0, kao i na BIOS ili noviji UEFI.


Ukoliko se pokaže potreba, Windows će automatski preuzeti drajvere za računar na koji su mu potrebni. Takođe, u slučaju isključivanja USB memorije iz računara, OS će se pauzirati na pola minuta, a ukoliko korisnik ponovno ubaci USB memoriju, moći će nastaviti rad. U suprotnom, radna memorija na računaru se briše, te se ne ostavlja nikakav trag korišćenja.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar