Prosize kapsule

iPhone 5

Apple-ov idući telefon, zvao se on iPhone 5 ili nekako drugačije, verovatno će raditi na četvorojezgričnom ARM A6 procesoru uz poslednji iOS 6 operativni sistem. Sony je navodno već isporučio demo ekrane Apple-u i to dijagonale četiri inča, što bi odgovaralo i nedavnom “curenju” pozadinske strane novog iPhone-a koja bi trebala biti delom aluminijska, a delom staklena. 

Osim novog procesora, iPhone 5 bi trebao biti opremljen i jednim gigabajtom radne memorije kao i novim dock konektorom sa 19 pinova, umesto dosadašnjih 30. Isti konektor trebao bi se zameniti i  na trenutnom iPad tabletima. Novi, veći ekran navodno bi mogao koristiti i novu touch tehnologiju, a u telefon će Apple ugraditi i NFC, kao i 4G za više standarde, a sve možda u Liquidmetal kućištu, tehnologiji vrlo otpornog kompozita na koji Apple ima ekskluzivno pravo dve godine.

Na tržište bi se iPhone 5 trebao pojaviti već do kraja godine, a kako kaže Terry Gou, direktor Foxconn-a u kojem sa navodno već proizvodi, zaseniće Galaxy S3.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar