Prosize kapsule

Mariss Mayer na čelu Yahoo-a

Marissa Mayer fokus poslovanja Yahoo-a namerava staviti na tehnologiju i proizvode, a ne samo online sadržaj i oglašavanje

Yahoo je napokon dobio novog CEO-a, trećeg u poslednjih godinu dana. Ovu funkciju će sada obavljati 37-godišnja Mariss-a Mayer, koja će fokus poslovanja kompanije prebaciti sa dosadašnjeg orijentisanog na medije i oglašavanje na proizvode i nova rešenja.

Mariss-a dolazi iz Google-a gde je do sada bila među top-menadžerima kompanije – u Google-u je zaposlena od 1999. godine (20. zaposleni radnik) i učestvovala je na razvoju ključnih usluga poput pretraživanja, Gmail-a, Google News, Google Images kao i na Google Maps-a i lokacijske usluge. Prema službenom saopštenju Yahoo-a, “Mariss-a Mayer je diplomirala na Stanfordu i učestvovala je u razvoju i lansiranju preko 100 Google-ovih usluga i proizvoda”.

Mada je pred Mariss-om težak posao restrukturiranja kompanije, koji su neuspešno pokušali mnogi pre nje, analitičari su optimistični naspram Yahoo-vog odabira novog CEO-a što je uzrokovalo i blagi rast vrednosti akcija kompanije za 2 posto na 15,97 dolara. Marissa funkciju CEO-a Yahoo-a počinje obavljati odmah, a službeno predstavljanje očekuje se tokom ove nedelje na objavljivanju kompanijinih financijskih rezultata u proteklom kvartalu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.