Prosize kapsule

Nadogradnja Symantec-ovog antivirusa obara operativne sisteme

Symantec ne namerava ponuditi pogođenim mušterijama nikakav kompenzacijski paket, već će im samo pružiti opsežnu tehničku pomoć

Nedavna nadogradnja Symantecovog antivirusa uzrokovala je “rušenje” određenog broja kompjutera temeljenih na Windows XP.

Prema izveštaju koje je Symantec objavio, kompjuteri su se neprestano rušila uz “blue screen of death“. Symantec je 11. jula počeo da dobija izveštaje korisnika o rušenje kompjutera koja su se počela događati nakon primene definicija virusa izdanih tog dana.

Problem se navodno javljao samo na mašinama temeljenim na Windows XP koja su imala verziju 12.1 Endpoint Protection-a i određeni Nortonov softver. Nakon što je identifikovan uzrok problema, sledeći dan Symantec je izdao novu nadogradnju kojom je ispravljen problem.

Naravno, pogođeni korisnici su bili izuzetno frustrirani ovim problemom s’obzirom da su im računari bila potpuno neupotrebljivi, odnosno morali su ručno uklanjati Symantec-ov softver kako bi mogli ponovno normalno raditi.

Ali Symantec ne namerava ponuditi pogođenim mušterijama nikakvu kompenzacijski paket, već će im samo pružiti opsežnu tehničku pomoć kako bi što pre rešili eventualne probleme.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.