Prosize kapsule

Lian Li kućište PC-X2000FN

Iako smo navikli da su kućišta namenjena ugradnji velikih EATX ploča duboka, široka i opšte velika, Lian Li je odlučio sa ovim formatom napraviti nešto sasvim drugačije. PC-X2000FN je naime plitko, visoko i relativno tanko EATX kućište u koje je moguće ugraditi gotovo sve što i u klasična EATX kućišta.

Kao i ostala Lian Li-eva kućišta, u potpunosti je izrađeno od anodiziranog aluminijuma sa tim da su maska i krov kućišta načinjeni od jednog komada ovog laganog i atraktivnog metala. Standard maske kućišta ne kvari ništa osim malenog Lian Li znaka na samom dnu. Spoljni 5,25-inčni ulazi (dva komada) su naime postavljeni na vrhu levog boka kućišta. Budući da na samoj maski nema perforacija za uvlačenje zraka, oni su postavljeni na bokovima, kao trake koje se protežu celom dužinom maske.

Unutrašnjost kućišta podeljena je na tri komore. U gornjoj se nalaze 5,25-inčni, 3,5-inčni i 2,5-inčni pogoni, u srednjoj matična ploča zajedno sa grafičkim karticama, a u donjoj napajanje i još jedan kavez za 3,5-inčne diskove. U PC-X2000FN moguće je ugraditi do sedam 3,5-inčnih diskova (četiri u gornju i tri u donju komoru). 2,5-inčni kavez omogućava korisniku da u gornju komoru ugradi do tri SSD-a. Ako to nije dosta, uz pomoć vijaka u srednju je komoru moguće ugraditi još dva 3,5-inča ili po jedan 2,5-inčni i 3,5-inčni disk.

Kako to obično biva kod Lian Lija, cena kućišta je paprena, a iznosi 499 USD.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.