Prosize kapsule

Nemci pokrenuli hotlajn za psovanje

Dva Nemca došla su na ideju kako da pomognu sugrađanima pod stresom da sebi daju malo oduška i oslobode se nagomilane teskobe – otvorili su “vruću liniju” koju svako može da pozove i izviče se uz korišćenje najgorih mogućih psovki i uvreda.

Hotlajn “Schimpf-los” (Psuj slobodno) ima operatere koji sedam dana u nedelji odgovaraju na pozive frustriranih pojedinaca i strpljivo slušaju njihove izlive besa.

“Mi ne sudimo ljudima koji su besni. To se dešava. To je prirodno. Sa nama možete dati sebi oduška bez ikakvih posledica, niti obaveza”, kaže Ralf Šulte koji je, zajedno sa svojim kolegom Aleksanderom Brandenburgerom, osmislio telefonsku liniju za psovke.

Oni navode da su inspiraciju našli u svakodnevnoj stresnoj rutini na radnom mestu.

“Činimo ljudima uslugu i pomažemo im da izbegnu svađu na poslu ili kod kuće. Kada ste pod stresom na poslu, odlazite kući i sav nagomilani bes iskalite na svog partnera iako on nema nikakve veze s tim”, kaže Šulte.

Za one stidljive ili nemaštovite, tu su operateri uvek spremni sa po kojom zajedljivom provokacijom nakon koje se obično sagovorniku “razveže” jezik.

Poziv košta 1,49 evra za minut psovanja, iznos koji Šulte smatra savršeno opravdanim.

“Cena čista bagatela da bi ste skinuli teret sa duše”, tvrdi on.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar