Prosize kapsule

HTC napušta Južnu Koreju

Južna Koreja, zbog jake konkurencije domaćih kompanija, predstavlja velik i težak izazov za strane proizvođače mobilnih uređaja

Tajvanski proizvođač mobilnih telefona HTC odlučio je da zatvori svoja predstavništva u Južnoj Koreji i potpuno obustavi poslovanje u toj zemlji. Prema službenoj izjavi za medije, HTC ovaj potez pravda efikasnijim poslovanjem, a postojeće južnokorejske radnike ne namerava da otpusti već da ih prebaci na druga radna mesta u kompaniji.

Nezvanično, razlog odustajanja od ovog tržišta je izuzetno jaka domaća konkurencija, naročito Samsunga, LG i Pantech-a, koji zajedno drže čak 90 posto južnokorejskog tržišta mobilnih telefona. Istovremeno je, prema analizama kuće Canalys, HTC prošle godine u Južnoj Koreji imao 2 posto udela na tržištu, a u prvom kvartalu ove godine svega jedan posto.

Kompanija je ranije ove godine već obustavila poslovanje u Brazilu, gdje je imala ispod jedan posto udela na tržištu, a kao priliku za dalje širenje vidi Kinu gde već beleži određene uspehe sa jeftinijim uređajima za niži segment tržišta.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.