Prosize kapsule

Stižu iPhone 5 i iPad mini?

Lansiranje iPhone-a navodno je odloženo je za septembar

Navodno je za 12. septembar zakazano lansiranje novog iPhone-a, ali i novog, manjeg iPad-a. Informacije se nalaze na stranicama iMore, pozivajući se na izvore koji su se ranije pokazali tačnim.

Prodaja uređaja trebala bi krenuti nedugo po predstavljanju, odnosno 21. septembra, tvrde izvori. Ako se informacije pokažu tačnim, predstavljanje novog iPhone-a biće nešto više od 11 meseci nakon predstavljanja prethodne verzije uređaja, dok je iPhon-e 4S lansiran 16 meseci po lansiranju „četvorke“. Najveća novost na novom iPhon-eu biće izduženi ekran sa odnosom stranica od 16:9.

Manji iPad navodno će imati dijagonalu od sedam (i nešto) inča. Ovim potezom Apple će nastojati pokoriti i segment jeftinijih tabletnih uređaja čiji su istaknutiji predstavnici trenutno Amazonov Kindle Fire i Google-ov Nexus 7. Takođe, spominje se i lansiranje novog iPod-a touch.

Prošle godine iPhone 4S bio je predstavljen 4.oktobra, dok je posljednji iPad predstavljen 7. marta ove godine. U oba slučaja prodaja je započela deset dana nakon predstavljanja.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.