Prosize kapsule

Hotelijer odgovara zbog diskriminacije, odbio da prostitutki iznajmi sobu

Hotelsku industriju Australije ozbiljno je uzdrmala sudska odluka da je jedna prostitutka bila žrtva diskriminacije, pošto je vlasnik motela odbio da joj iznajmi sobu u kojoj bi se bavila svojim zanatom.

Odluka suda zapanjila je vlasnike motela i hotela, koji smatraju da ipak treba da imaju zadnju reč o tome kakve će poslovne aktivnosti neko voditi u njihovim prostorijama.

Prostitutka je protiv vlasnika motela u gradiću Moranbah, koji je odbio da joj iznajmi sobu, podnela tužbu pred državnim građanskim i upravnim tribunalom pokrajine Kvinslend. U toj pokrajini prostitucija je legalna i zabranjena je diskriminacija zakonitih seksualnih aktivnosti.

Advokat vlasnika motela, Dejvid Edvards, izjavio je danas da je sud prihvatio tužbu prostitutke da je bila diskriminisana. Edvards je za australijske medije rekao da ona na ime obeštećenja traži, preračunato, 32.000 američkih dolara.

Izvršni direktor hotelske asocijacije Australije Ričard Munro ocenio je da bi vlade Kvinslenda i Australije trebalo da razmotre izmenu određenih zakona i da bi vlasnici hotela trebalo da imaju veće pravo odlučivanja.

“To je apsolutno nelogično. Ako bi frizer odlučio da otvori svoju radnju u motelu i počeo da poziva ljude da se tu šišaju, mislim da bi vlasnik motela imao pravo da kaže ‘stani malo, to je drugi biznis koji vodiš iz mog biznisa”, rekao je Munro.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar