Prosize kapsule

Dodatne nagrade za propuste u Chrome-u

Do sada je Google isplatio više od milion dolara za pronalazak prepusta u Chrome-u

Google je odlučio ponuditi dodatnih 1.000 dolara za posebno opasne propuste u svom pretraživaču Interneta Chrome.

U Google-u ističu kako njihov program putem kojeg plaćaju spoljne stručnjake za pronalazak propusta u Chrome-u funkcioniše vrlo dobro, ali u poslednje vreme je uočen značajan pad prijava. To indicira kako je sve teže pronaći propuste, stoga su odlučili da povećaju nagradu za pronalazak propusta za 1.000 dolara.

Kako bi se dobio dodatni bonus propust mora biti izrazito pogodan za zloupotrebu i mora se demonstrirati mogućnost njegove zloupotrebe. Takođe se može dobiti dodatni bonus ukoliko je propust pronađen u komponentama temeljenim na otvorenom izvornom kodu koje se ne koriste samo u Chrome-u. Kao treća opcija navodi se pronalazak propusta u stabilnom delu Chrome-a, za koji su u Google-u verovali kako je već pročišćen od propusta.

Takođe je najavljeno i takmičenje Pwnium 2 za pronalazak propusta u Chrome-u, u kojem Google namerava povećati fond nagrada na 2 miliona dolara.

Do sada je Google isplatio više od milion dolara za pronalazak prepusta u Chrome-u, među kojima su najveće nagrade od 60.000 dolara isplaćene Sergeyu Glazunovu i osobi koja se skriva iza nadimka “PinkiePie”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.