Prosize kapsule

Twitter uvodi dodatna ograničenja

Konačno je i službeno najavljeno mnoštvo promena u 1.1 verziji pravila korišćenja Twitter API-ja. Twitter je odlučio smanjiti broj botova i spama, ali sa možda previsokom cenom, koju će najpre platiti autori trećih klijentskih aplikacija ove društvene mreže.

Novi Display Guidelines još su stroži, uslovljavajući prilično kruta pravila prikaza elemenata interfejsa, što će klijente učiniti još sličnijima jedne drugima, ali i službenim aplikacijama koje se ne mogu pohvaliti preteranim kvalitetom. Nadalje, iako ne zabranjuju, vlasnici servisa uporno otežavaju kreiranje “običnih” klijenata koji najčešće bolje obavljaju posao od službenih aplikacija. U ovom su slučaju čak i direktno prozvali najbolja rešenja, Tweetbot i Echofon, kao primere kako ne treba raditi Twitter aplikacije.

Znatno je smanjen broj dozvoljenih osvežavanja sadržaja, a uza sve to, Twitter će od sada zahtevati obaveznu sertifikaciju aplikacija koje dolaze predinstalirane na neke uređaje, a uvodi i ograničenje od 100.000 korisnika po aplikaciji. Ove novosti su zasigurno obradovale timove koji su cele kompanije izgradili na Twitteru i kvalitetnim proizvodima koje korisnici žele.

Mnogima se čini, kako se Twitter polako trudi uništititi proizvode koji predstavljaju konkurenciju, ali i razlog zašto je Twitter uspeo dohvatiti trenutno tržište. Sudeći prema mnogim dosadašnjim iskustvima, možda bi Twiterovom timu bilo pametnije da se pozabavi mnogim problemima servisa i vlastitim klijentima, koji nisu oličenje kvalitetnog korisničkog iskustva.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.