Prosize kapsule

Sound Blaster Z za muziku

Sound Blaster ZxR najopremljenija je kartica u ponudi i mogla bi biti oštra konkurencija Asusovim Xonarima Essence ST(X)

Creative Technology najavljuje Sound Blaster Z liniju zvučnih kartica zasnovanih na zvučnom čipu Sound Core3D. Kompanija je još prošle godine predstavila liniju zvučnih kartica Recon3D, prvih sa novim zvučnim procesorom, ali opremom i karakteristikama namenjenih pre svega gejmerima.

Kartice iz porodice Sound Blaster Z biće zanimljivija ljubiteljima muzike, a predstavljena su tri modela koja se manje razlikuju u karakteristikama, a više u ostaloj pratećoj opremi. Vrh ponude predstavlja model Sound Blaster ZxR sa impresivnim odnosom signal-šum (SNR) na ugrađenom digitalno-analognom pretvaraču (DAC) od čak 127 dB, izmenjivim Op-Amp pojačalima, kao i ugrađenim pojačalom za slušalice koji može isporučiti 80 mW u 600 Ohma. Uz ZxR dolazi i prateća kartica DBpro sa kvalitetnim analogno-digitalnim pretvaračem (123 dB SNR), RCA i optičkim ulazima, kao i ACM kontrolnu jedinicu sa mikrofonom i audio konektorima.

U sredini ponude je Sound Blaster Zx sa takođe integrisanim pojačalom za slušalice i pozlaćenim konektorima, ali nešto lošijim SNR-om od 120 dB te sa podrškom za DTS Connect i Dolby Digital Live. Uz ovu karticu Creative isto isporučuje ACM modul, ali i optičke i analogne stereo kablove. Najslabiji novi Sound Blaster Z ima jednak SNR kao i prethodni model, dok ACM jedinicu u paketu zamenjuje samo mikrofon. Ova kartica takođe ima pojačalo za slušalice, LED osvetljenje i pozlaćene konektore.

Sve nove kartice zaštićene su kućištem od elektromagnetskih smetnji, a podržavaju 192-kilohercno uzorkovanje i velik broj tehnologija među kojima su SBX Pro Studio, CrystalVoice, THX TruStudio Pro i druge. Sâm zvučni procesor Sound Core3D ima Creativeov Quartet DSP sa podrškom za 6-kanalni DAC i 4-kanalni ADC, sve u 24-bitnoj rezoluciji.

Najslabiji Sound Blaster Z u prodaji će se naći tokom oktobra po ceni od 99,99 dolara, dok će modeli Zx i ZxR biti dostupni od decembra po cenama od 149,99 i 249,99 dolara.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.