Prosize kapsule

Roditelji tužili škole jer đake uče da se uzdržavaju od seksa

Roditelji tinejdžera koji pohađaju škole u jednoj četvrti u Kaliforniji tužili su te školu jer u njima decu uče da se uzdržavaju od seksa pre braka.

Roditelji, osim toga, smatraju da je zdravlje njihove dece ugroženo, jer u programu o seksualnom obrazovanju koji škole sprovode nema dovoljno informacija o kondomima i kontracepciji.

Ovo je prva tužba te vrste podneta u Kaliforniji od uvođenja odredbe u zakon o seksualnom obrazovanju 2003. godine, prema kojoj ta vrsta edukacije mora da bude razumljiva i da se oslanja na tačne medicinske podatke.

U tužbi roditelja i grupe aktivista iz Američkog udruženja za građanske slobode stoji da program koji se sprovodi u nekim školama u Kaliforniji krši tu odredbu, prenosi AP.

“Škole bi trebalo decu da uče kako da grade zdrave veze i kakve su prednosti odlaganja seksualnih aktivnosti, kao i da im pruže informacije o kontracepciji i kondomima. To je ono što zakon od škola zahteva i ujedno ono što zadovoljava potrebe tinejdžera”, navedeno je u tužbi.

Međutim, po tvrdnjama roditelja, škole uče decu da svi ljudi, čak i odrasli, treba da se uzdržavaju od seksualnih aktivnosti pre nego što stupe u brak.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar