Prosize kapsule

Šta donosi Optimus G?

Nije objavljeno kada će ovaj smart telefon biti predstavljen

Nedavno je Qualcomm najavio kako će LG biti prvi proizvođač koji će predstaviti smart telefon zasnovan na četvorojezgričnom procesoru Snapdragon S4. Iz LG-ja sada stižu detalji o uređaju.

Kodno ime smart telefona je Optimus G, a jedna od glavnih novosti na uređaju biće ekran. Reč je o najnovijiem LG-jevom Stripe RGB IPS ekranu rezolucije 1.280 x 768 piksela što će biti dovoljno za gustoću od 320 piksela po inču. Pozadinsko osvetljenje ekrana je 470 nita, ali u upoređivanju sa ranijim ekranima troši za 70% manje energije, a efikasniji je i od AMOLED ekrana.

Takođe, iz LG-ja napominju kako će ekran prikazivati sliku oštrije i jasnije od AMOLED ekrana, a nije podložan neželjenom burn-in efektu na koje su AMOLED ekrani osetljivi(ji). Prostor između samog ekrana i stakla smanjen je na minimum, navode iz LG-ja.

Novi LG-jev smart telefon će imati i izdržljivu bateriju. Klasične baterije u mobilnim uređajima imaju radni vek od 500 ciklusa punjenja, dok će LG koristiti bateriju sa čak 800 ciklusa, a ovo je prva takva baterija ikad korišćena u mobilnim uređajima, kažu iz LG-ja.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Šta donosi Optimus G?

  1. Pingback: Sledeći Nexus iz LG-ja? | Muški magazin - M@N!