Prosize kapsule

Muškarci lažu više od žena

Muškarci više lažu od žena, a tokom dana slažu prosečno tri puta, pokazuje najnovije istraživanje. 

Podaci do kojih se došlo pokazuju da tokom godine muškarci prosečno izgovore 1092 laži, za razliku od žena koje neistinu govore 728 puta. Činjenica je da ponekad istinu prećute i muškarci i žene, a pripadnice lepšeg pola to će radije uraditi kada kupe odeću i na to je spremno 39 odsto žena, za razliku od 26 odsto muškaraca. Žene će takođe pre nego muškarci izbeći telefonski poziv koji im ne odgovara pod izgovorom da su zauzete.

Prilikom varanja partnera 13 odsto i muškaraca i žena priznali su da su mislili da prevara neće nikome škoditi. Dokazano je da su ljudi prinuđeni da slažu kako bi učinili neku situaciju povoljnijom ili prihvatljivijom.

Karen Pajn, profesorka razvojne psihologije na univerzitetu Hertfrodšir, izjavila je kako je umetnost laganja vidljiva karakteristika ljudi.

“Mislimo kako je laganje loše, ali nam je zapravo sposobnost da obmanemo druge pomoglo da opstanemo kao vrsta”,  kaže ona.

Ona je takođe dodala da društveno prihvatljiviji ljudi, kao i ekstravertni u odnosu na introvertne, imaju tendenciju da mnogo uspešnije slažu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar