Prosize kapsule

Španski poslanik se žali da ne može da preživi sa 5.100 evra mesečno

Giljermo Koljarte, koji je poslanik konzervativne Narodne partije u nacionalnom parlamentu, regionalnom parlamentu severoistočne Galisije, a ujedno i gradski odbornik, izneo je priču o svojim finansijskim poteškoćama u lokalnom dnevnom listu “Vos de Galisija” (Voz de Galicia), prenosi agencija AFP.

“Kao odbornik dobijam 416 evra, što ne pokriva gotovo ništa, oko 4.200 evra zarađujem kao narodni poslanik, 290 dobijam za vreme provedeno u Narodnoj skupštini, prema tome, sve zajedno zarađujem oko 5.100 evra, i veoma mi je teško da sa tim novcem preživim”, požalio se on.

U zemlji gde je svaki četvrti nazaposlen i od kojih mnogi primaju samo 400 evra mesečno po isteku regularnih naknada za nezaposlene, takva priča nije izazvala naročito povoljne reakcije sunarodnika. Minimalna plata u Španiji je samo 641 evra mesečno.

“Jadni čovek, saosećam sa njim”, rekao je jedan od korisnika na društvenoj mreži “Tviter”.

“Ukoliko je vama teško da preživite sa tim novcem, zamislite kako je drugima”, rekao je drugi.

“Mislim da treba da date ostavku i tako napravite društvu uslugu”, dodao je drugi.

Koljarte se u nedelju veče, nakon što je pretrpeo kritike svojih kolega iz vladajuće Narodne stranke, izvinio na španskom radiju “Kadena ser”, rekavši da je on govorio samo “figurativno”.

“Izvinjavam se svima onima koji su pogođeni ovakvim mojim rečima, jer znam savršeno dobro da postoje ljudi koji žive sa 400 ili 500 evra, kao i mnogi koji nemaju gotovo ništa i koji zaista pate“, rekao je on.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.