Prosize kapsule

Nemci i dalje najviše slobodnog vremena troše na gledanje televizije

Nemci žele u slobodno vreme više sna, seksa i spontanosti, proizilazi iz studije ”Fondacije za pitanja budućnosti”, po kojoj Nemci žele više vremena za odmor i socijalne kontakte.

Premda Nemci žele da provode više vremena sa porodicom i prijateljima, broj pravih socijalnih kontakata u Nemačkoj opao je za 22 odsto u poređenju sa vremenom od pre pet godina, prenose mediji rezultate ove studije.

Upravo mlađa generacija bi želela rađe da se susreće sa prijateljima, nego da sa njima samo ”skajpuje”,”sms-uje” ili telefonira, pokazuju rezultati ankete, po kojoj inicijative, popur one ””sve škole na internetu”” nisu dobile očekivani uspeh.

Studija pokazuje da su obrazovani Nemci duplo više na internetu, nego neobrazovani, ali i da je, uprkos pobedi interneta, ipak, televizija i dalje, kao i prethodnih 25 godina, na prvom mestu, kada je reč o korišćenju slobodnog vremena.

Za oko 98 odsto Nemaca je televizija na prvom mestu, za 90 odsto slušanje radija, telefoniranje na trećem, zatim sledi čitanje novina…

Dominantnost televizije, radija i novina postoji još od 1980. godine, ali su druge redovne aktivnosti u slobodno vreme Nemca opale u poređenju sa vremenom od pre pet godina. Nemci sada, naime, manje nego pre godina ispijaju kafice, jedu kolače, ćaskaju s komšijama, rade u bašti ili šetaju.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.