Prosize kapsule

Dominatrix: Kada ona brutalno dominira

Dominatrix je pojam koji označava ženu koja preuzima dominantnu ulogu u oblicima seksa kao što su bondage, sadomazohizam i BDSM. Često se koriste i sinonimi poput ’madam’, ’gospodarica’ i slični, koje si u jeftinoj varijanti mogao da vidiš u bilo kojim domaćim seks oglasima.

No, ovde govorimo o tome kako sve ovo funkcioniše u pristojnom svetu.

Dominatrix ne mora uvek da podrazumeva dominaciju žene nad muškarcem, jer često ove gospodarice vole da dominiraju nad drugim ženama. Isto tako, odnos između aktera ne mora da podrazumeva bol, već samo verbalnu dominaciju i podčinjavanje.

Reč ’dominatrix’ je ženski ekvivalent reči ’dominator’, koja u latinskom jeziku označava gospodara, onoga ko diktira pravila i izvorno nema nikakvu seksualnu konotaciju. Prema nekim podacima, takva upotreba ovog termina datira od 1967. godine.

Međutim, prvi kasični primer ’dominatrixa’ (iako ne pod tim nazivom) potiče još iz 1870. godine, iz knjige Venus in Furs, koju je napisao austrijski pisac Leopold von Sacher-Masoch. Iz njegovog prezimena kasnije je izveden pojam mazohizam.

Šta ona radi? Pa, bilo da to radi kao profesionalka ili iz ličnog zadovoljstva, sa svojim partnerom, ona treba da dominira i ’prevaspitava’ dotičnog ’objekta’. Ukoliko to radi profesionalno, onda ima specijalnu opremu, pa čak i prostor – ’tamnicu’, odnosno sobu za mučenje. Reč je o prostoru krcatom stilizovanim ’alatkama’ za vezivanje, seksi igračkama različitih vrsta i odgovarajućom atmosferom.

Profesionalne ’dominatrix’ dame svaku sesiju pripremaju u skladu sa željama klijenta, ali i njegovom staleškom moći i drugim karakteristikama. Između nje i klijenta najčešće nema seksualnog odnosa. Stoga je dominatrix dama iz Kanade Terri-Jean Bedford pokrenula inicijativu da se ovo zanimanje jasno distancira i odvoji od prostitucije.

Dominatrix devojke dolaze iz različitih društvenih okruženja, a istraživanje u Njujorku pokazalo je da čak 39 odsto njih ima visoko obrazovanje stečeno na nekim od najprestižnijih američkih univerziteta. Mnogi fetiši i ’potrebe’ njihovih klijenata zahtevaju obimno iskustvo i obrazovanje pre svega u oblasti bezbednosti.  One praktikuju japanski shibari (vrlo komplikovana veština vezivanja), različite veštine vezivanja, igranje uloga koje podrazumevaju razne oblike torture, fizičko kažnjavanje i druge veštine koje neko bez specifičnih znanja ne bi mogao da izvede.

Sa druge strane stoje amaterke za koje dominatrix nije zanimanje već životni stil i poza za javnost. One nisu toliko stručne već su samouke, a u spavaćoj sobi sa svojim partnerom izvode znatno skromnije performanse.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar