Prosize kapsule

Rusi cenzurišu ‘Simpsonove’ (VIDEO)

Jedna ruska TV stanica saopštila je da će cenzurisati popularne američke animirane serije kako bi poštovala novi zakon koji treba da zaštiti decu.

Predstavnici stanice “2×2”, namenjene tinejdžerima, rekli su AFP-u da će iseći scene u kojima porodica Simpson gleda nasilni crtać “Svrabiša i Češko” (The Itchy and Scratchy Show) jer novi zakon stupa 31. avgusta na snagu. Reč je o zakonu koji štiti decu od scena nasilja, seksa, upotrebe droge, alkohola, duvana ili psovki.

“Na osnovu ovog zakona ne možemo da pokažemo ‘Svrabišu i Češka’ iz ‘Simpsonovih’ pre 23 sata”, rekao je generalni direktor Lev Makarov.

“Na ironičan način obradićemo sve emisije u kojima se nalaze scene koje potpadaju pod novi zakon. Na primer, zatamnićemo ekran i napisati neku duhovitu poruku”, kazao je on.

Markov je dodao da će kanal takođe pomeriti za kasniji termin emitovanje popularnog “South Parka”. Novi zakon treba da zaštiti decu u Rusiji od “informacija koje štetno utiču na njihovo zdravlje i razvoj”, odnosno od scena nasilja, seksualnih odnosa, psovki i upotrebe droge, alkohola i cigareta.

Protivnici zakona ukazuju da će popularna i dugovečna ruska crtana serija “Nu, pogodi!” u kojoj se pojavljuju likovi koji puše cigarete i lule, biti potpuno uništena ukoliko i na nju bude primenjen novi zakon.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.