Prosize kapsule

Kim Dotcom stvara novi Megaupload

Iako je izgubio kompaniju koja je svojevremeno bila odgovorna za čak 4% ukupnog internet prometa, Kim Dotcom nije odustao i priprema alternativu u svom file-hosting carstvu. Dotcom obećava da će nova mreža biti veća, brža i bolja nego išta što smo do sada videli. Osim toga, “novi Megaupload” bi trebao biti znatno otvoreniji.

“Mega API će pružati neverovatne mogućnosti. Naš API i vaši Mega alati promeniće svet.” – rekao je samouvereno. Dotcom je pozvao sve ljude koji rade sa e-mail i fax alatima, VoIP i video aplikacijama da mu se jave kako bi im omogućio pristup ranim verzijama API-a, što daje naslutiti da bi se nova mreža mogla proširiti dalje od prostog deljenja datoteka.

Mega servis bi korisnicima trebao pružiti one-click enkripciju, visoki nivo privatnosti i jednostavno korišćenje, a sve po popularnoj ceni od 0$.

“Maltretirali su pogrešnog tipa, okrenuću ovaj svet naglavačke. Moć ljudima! Zbogom ešalonu! Pozdrav slobodi!” – završio je Kim u superjunačkom stilu.

Originalni Megaupload zatvoren je od strane FBI-a ove godine, a sam Dotcom je bio suočen sa nekolicinom optužbi, uključujući i onu za pranje novca i kršenje autorskih prava.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.