Prosize kapsule

Putin priznao da su neke njegove avanture nameštene

Neke od avantura i neobičnih podviga predsednika Rusije Vladimira Putina, koje su stvorile sliku o njemu kao o neustrašivom i svestranom avanturisti, ipak su nameštene.

Britanski javni servis BBC objavio je danas da je Putin priznao da su neki od njegovih avanturističkih poduhvata bili namešteni.

Ruska televizija prikazala je Putina kako obeležava kitove, spašava televizijsku ekipu od tigra, mazi polarnog medveda, brine o leopardima, nalazi grčke amfore na morskom dnu, i, u najnovijem slučaju, leti s ugroženim sibirskim ždralovima.

U intervjuu koji je dao novinarki Maši Gesen, koja je izgubila posao urednice turističkog časopisa pošto je prošle nedelje odbila da pošalje izveštača na njegov let sa ždralovima, Putin je priznao da su neki od tih poduhvata bili namešteni.

On je rekao ga preterivanja “ljute”, ali da su namešteni susreti s divljim životinjama smišljeni s namerom da se skrene pažnja na ugrožene vrste.

“Ja sam se dosetio tigrova. Još 20 zemalja u kojima tigrovi žive počelo je s tom praksom”, rekao je Putin za incident od pre četiri godine u kome je uspavao tigra kada se, kako je izgledalo, spremao da napadne televizjsku ekipu.

Putinov predstavnik Dimitrij Peškov već je otkrio da je bar jedan njegov poduhvat bio namešten, međutim, ovo je bio prvi put da je ruski predsednik lično otvoreno govorio o tome.

Novinarka Maša Gesen je rekla da ju je Putin, kao i vlasnik časopisa, pitao da li zaista želi da se vrati na posao ili joj se sviđa uloga “prognane novinarke”.

Gesen je odbila, rekavši da ne želi da radi u časopisu čijeg je glavnog urednika postavio predsednik.

Peškov je rekao da je ona prvo pristala da se vrati, ali da se predomislila dan kasnije. Maša Gesen je i autorka knjige “Čovek bez lica: Neočekivani uspon Vladimira Putina”, koja oštro kritikuje ruskog predsednika.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar