Prosize kapsule

Predstavljeni obnovljeni iPod-ovi

iPod touch

Predstavljen je novi iPod touch koji je u petoj generaciji „smršao“ na svega 6,1 mm debljine i na 88 grama težine. Dolazi u aluminijskom kućištu, dijagonala ekrana iznosi četiri inča, kao i na iPhoneu 5, a za spajanje na računar i punjač koristi se novi Lightning konektor.

Unutar kućišta nalazi se dvojezgrični procesor A5, a poboljšana je energetska efikasnost tako da uređaj sada nudi do 40 sati slušanja muzike bez potrebe za punjenjem baterije. Glavna kamera ima rezoluciju od pet megapiksela, a novost na iPodu touch je i Siri. Isporuke uređaja na američko tržište kreću tokom oktobra, a prodavaće se po cenama od 300 i 400 dolara za izdanja od 32, odnosno 64 GB.

iPod nano

EarPod

Osvežen je i iPod nano koji sada izgledom podsjeća na minijaturni iPhone. Debljina uređaja iznosi 5,4 mm, dijagonala ekrana iznosi dva i po inča, a sa strane uređaja nalaze se fizički tasteri za upravljanje reprodukcijom muzike i podešavanje glasnoće.

Apple je udovoljio zahtevima mnogih i na iPod nano ugradio FM tuner i mogućnost reprodukcije muzike preko Bluetooth zvučnika ili slušalica. Uređaj će biti dostupan u nekoliko boja, a isporuke na američko tržište kreću sledećeg meseca po ceni od 150 dolara za 16-gigabajtni model.

Uz nove uređaje predstavljene su i slušalice EarPod. Apple obećava vrhunski zvuk, bolje držanje i povećanu izdržljivost. Oblik slušalica zvuk bolje usmerava u ušni kanal, a slušalice nude i povećanu zaštitu od znoja i vode. Slušalice su u Appleovim radnjama dostupne po ceni od 30 dolara, a isporučivaće se uz iPhone 5, kao i novi iPod (touch i nano).

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar