Prosize kapsule

Office 2013 u novembru za RT

Za nas obične smrtnike Office 2013 stiže tek sledeće godine

Ako je verovati službenom blogu tima koji radi na Microsoftovom Officeu 2013, prvog se Officea 2013 nećemo dočepati mi, na „normalnim“ računarima, već ekipa (pre „društvance u uglu“, ali nema veze) na  Windows RT. U početku će se isporučivati beta verzija koja će se kasnije automatski nadograđivati preko Interrneta kako budu dostupne novije verzije.

Windows RT verzija Officea 2013 sadrži Word, Excel, PowerPoint i OneNote.

Za sada nema službene najave datuma izlaska Officea za x86/64 Windows, ali se očekuje da bi to trebalo biti početkom iduće godine. Ova verzija neće biti ograničena na samo ove četiri aplikacije za Windowse RT, već će dolaziti i sa ostatkom programa koje smo navikli gledati u paketu, naravno, zavisno od tipu licence.

RT verzija ne podržava izvođenje makro naredbi, bilo koje dodatke koji se zasnivaju na ActiveX kontrolama kao što je Embedded Flash. Stare datoteke sa multimedijskim sadržajem iz PowerPointa se takođe neće moći reprodukovati u RT verziji, a formule iz Equation Editora se mogu čitati, ali ne i editovati.

OneNote u RT verziji ne može pretraživati embedirane video i audio datoteke i datoteke importovane sa skenera, pa zato ne može istovremeno snimati audio i ‘’hvatati’’ beleške.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar