Prosize kapsule

HTC predstavio svoje Windows Phone 8 uređaje (VIDEO)

HTC Windows Phone 8X

Nakon Samsunga i Nokije, i HTC je predstavio svoje Windows Phone 8 uređaje. U pitanju su dva modela sa kodnim imenima 8S I 8X.

Pohvalno za HTC je to što nije jednostavno stavio Windows Phone na neki od „milion“ modela sa Androidom, već su, prema tvrdnjama iz kompanije, 8X i 8S razvijani od samog početka za Windows Phone 8. Dizajnom uređaji odskaču od klasične ponude ovog proizvođača, a dostupni će biti u živahnim bojama. Po prvi put, HTC je na svoje Windows Phone uređaje uključio tehnologiju Beats Audio, a ostale specifikacije zaokružuju dojam da WP8 uređaji napokon, barem po hardveru, neće zaostajati za konkurencijom.

Napredniji model je Windows Phone 8X (da, naziv telefona skoro se podudara sa nazivom OS-a), a reč je o uređaju sa 4,3-inčnim Super LCD 2 ekranom rezolucije 720p i sa gustoćom od čak 342 piksela po inču. Nokijin predstavnik u visokom segmentu, model Lumia 920, ima 4,5-inčni ekran sa nešto širim stranica i rezolucijom od 1.280 x 768 piksela. Takođe, HTC-ov 8X je neznatno lakši od Nokijinog rivala – 130 u odnosu na 185 grama koliko teži 920-ica, ali nedostaju mu neke naprednije mogućnosti koje Nokijin smart telefon ima, u prvom redu mogućnost bežičnog punjenja baterije i kamera sa tehnologijom PureView.

 

Windows Phone 8X ima dvojezgrični Qualcommov procesor Snapdragon S4 sa radnim taktom od 1,5 GHz i grafikom Adreno 225. Ugrađen je gigabajt radne memorije i 16 GB flash memorije, glavna kamera rezolucije osam megapiksela, kao i prednja sa rezolucijom od 2,1 megapiksela.

Slabiji model, koji menja HTC-ov WP7.5 uređaj Radar, nosi oznaku Windows Phone 8S, a ima 4-inčni ekran rezolucije WVGA, gigahercni procesor (takođe dvojezgrični Snapdragon S4), 512 MB radne memorije i 4 GB prostora za pohranu podataka koju je moguće proširiti microSD memorijskim karticama. Kamera ima rezoluciju od pet megapiksela i nema pomoćnu kameru.

Uređaji će u prodaju naći početkom novembra, a dostupni će biti u 50 država kod preko 150 mobilnih operatera.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.