Prosize kapsule

Seks turizam: Biznis u usponu

Putovanja radi seksualnog uživanja za neke zemlje postaju vitalna vrsta turizma a mi vam predstavljamo najpoznatije destinacije na ovoj mapi.

Dok organizacije za ljudska prava upozoravaju da seks turizam doprinosi seks trafikingu i dečjoj prostituciji, ”biznis cveta”. Turistički aranžmani, u kojima je glavna nit slobodnija ili legalna prostitucija, povećavaju se iz dana u dan.

Tajland

Prva asocijacija na seks turizam mogao bi biti Tajland.Bangkok je najatraktivnija destinacija današnjice za sve one koji provod traže u ulicama sa crvenim fenjerima. Ovde ih ima tri od kojih je najpoznatiji Nana Red Light District. Prepuni barova u kojima osim pića možete dobiti i konobarice/go-go igračice.

Urbana legenda je da u ovim barovima mnoge devojke dolaze i zbog provoda, dakle ne samo ”poslom”. Da je slobodnije ponašanje žena deo tajlandske kulture lako je poverovati.Paradoks je da prostitucija ovde nije legalizovana. Vlada žmuri na biznis koji Tajlandu donosi oko 4.3 milijarde dolara godišnje.

Istraživači sa Fakulteta političkih nauka u Bangkoku objavili su da u Kraljevini Tajland deluje 2,8 miliona prostitutki. Šokantnije je da je među njima oko 20 000 muškog pola, a žalosno da je čak 80 000 maloletno. Broj seks turista je teško proceniti, ali se zna da zemlju godišnje poseti 16 miliona turista, od toga 35 odsto čine muškarci.

Dok strani posetioci atmosferu na ovim ulicama opisuju kao Sodomu i Gomoru, gde se za šaku dolara  kupuje zabava noćima, iza svega se krije siromaštvo i kriminal. Zato je Pataja, još jedna destinacija koja je privlačila seks turiste, danas na lošem glasu. Izgleda da nema tog uživanja koje pobeđuje strah turista od pljačke i napada.

Filipini

U glavnom gradu Filipina, Manili, turisti devojke najlakše nalaze u barovima. Ovde postoji sličnost sa Tajlandom, jer se procenat plaća i baru u kom devojka radi, koji je ujedno i garant za njene usluge.

Još jedna vruća azijska tačka čiji godišnji prihod mnogo zavisi poslednjih godina i od ove delatnosti.

Seks turizam više nije samo muška stvar. Oko 600 hiljada žena godišnje kreće na put sa istim motivom!

Amsterdam: ”Što je u izlogu, to je i u radnji”

A kada je reč o Evropi, nema sumnje po pitanju prestonice seks turizma.

Specifičnost je legalna i dobro uređena prostitucija.

U najliberalnijem gradu na svetu, najveća četvrt crvenih svetiljki zove se De Wallen. Ona je smeštena u srce najstarijeg dela grada i u neposrednoj blizini  se nalazi čak i jedna katedrala, jedna od najstarijih i najpoznatijih u Amsterdamu. Devojke u izlozima, čuveni ”kofi šopovi” ali i prodavnice sa seksualnim igračkama, neobične ”kondomerije” – sve je to lice ove ulice koja se budi već u ranom popodnevu a  noću vrvi od  sveta.

Zato je ovaj ”’grad greha i cveća” omiljeno vikend izletište evropskih ali i svetskih seks turista.

Evropske ”oaze” za seks turiste su i Frankfurt, gde nema izloga kao u Amsterdamu, ali to ne sprečava razvoj i odvijanje seks turizma; kao i Prag, u kom dnevno deluje preko 10 000 prostitutki, koje klijente traže samostalno, jer  su boredli ilegalni.

Američke destinacije

Na najmlađem kontinentu ima par zanimljivih tačaka za seks turizam. Što se tiče SAD, najpoznatije destinacije su u Nevadi.

Nevada je jedina američka savezna država u kojoj je prostitucija legalizovana.

Poznato je odredište Naj Kaunti, posećeno i zbog blizine Las Vegasu, ali i zbog legalnih atraktivnih bordela.

Još jedan ”raj” za ovakva putovanja je i Kanada, a vlasnici barova su se u ovoj zemlji oštro usprotivili zakonu po kom Kanada više neće izdavati ograničene radne dozvole strancima za rad u striptiz klubovima, eskort servisu ili salonima za erotsku masažu. Vlast je želela da ovim zakonom zaštiti od seksualne eksploatacije strane državljane.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.