Prosize kapsule

Velika Britanija raj za profitiranje od razvoda

Dobrostojećim Britancima koji se razvode mogla bi da ide u prilog revizija sudskih normi, za koje pravnici tvrde da promovišu nepravično velikodušne presude u korist manje imućnih supružnika.

Pravni odbor, savetodavni organ britanskog ministarstva pravde, najavio je prošle sedmice analizu koja bi mogla da označi početak promene trenda zahvaljujući kojem je Britanija postala “svetski raj za razvode”, ocenila je advokat Luiz Spic.

U Londonu, uobičajeno je da manje imućni partneri dobiju ogromne nadoknade i doživotnu, često veoma visoku alimentaciju, čak i kada su relativno mladi, kada su bili kratko u braku i nemaju dece, preneo je Blumberg.

Advokat Kejti O”Kalagan smatra da “ljudi pokušavaju da se razvedu u Britaniji jer, ako su finansijski slabija strana, mogu da očekuju veliku odštetu.”

“Engleski sudovi imaju reputaciju da su, u slučajevima razvoda, veoma velikodušni prema manje imućnom partneru. Sistem je potpuno nepredvidljiv i varira od suda do suda.”, rekla je ona.

Očekuje se da izveštaj Odbora bude predat parlamentu sledeće godine, a mediji navode da bi u njemu mogla da bude preporučena formula za izračunavanje visine alimentacije.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar