Prosize kapsule

Flaša vina nedeljno poboljšava brak

Parovi koji tokom sedmice podele jednu bocu vina uživaju u braku mnogo više nego parovi koji izbegavaju alkohol u potpunosti, tvrde naučnici.

Oni su ispitali preko 1.500 parova o njihovim vezama i navikama kada je u pitanju konzumiranje alkohola. Rezultati su pokazali da situacije u kojima partneri podele određenu količinu akohola “vode ka zadovoljstvu i sreći”. Rezultati su pokazali i da zadovoljstvo svakodnevnim životom raste ukoliko partneri s vremena na vreme zajedno piju alkohol.

Žene su čak četiri puta zadovoljnije svakodnevnim životom ukoliko jednom sedmično piju vino sa partnerom, a muškarci tri puta.

U istraživanju, koje je proveo Univerzitet Otago na Novom Zelandu, stoji: “Postoji jasan dokaz povezanosti između vremena koji par provede u konzumiranju alkohola i zajedničke sreće.”

Oni koji piju zajedno jednom nedeljno bili su najsrećniji. Čak 91 odsto njih je izjavilo da su presretni sa svojim partnerom, prenosi Daily Mail.

Oko 88 procenata onih koji su pili do tri puta nedeljno bili su zadovoljni u braku, dok je broj onih koji nikada ne piju zajedno, a koji su srećni sa svojim partnerom iznosio 69 odsto.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar