Prosize kapsule

Apple patentirao univerzalni punjač baterija

U osnovi iBattery ima istu funkcionalnost kao i brojni punjači “za nuždu” koji uz pomoć vlastitih baterija pune baterije mobilnih telefona i raznih drugih prenosnih uređaja

Apple-u je odobren patent u SAD-u za univerzalni sistem za napajanje baterija.

Applov patent nazvan “Battery charging system for mobile and accessory device” opisuje jednostavnu postavku koja se sastoji od računara (host system), baterijskog punjača i raznih uređaja koji se mogu puniti. Sam baterijski punjač se puni putem računara koje na slikama izgleda poput iMaca sa ulazom za baterije postavljenim sa strane. Kad je napunjen priključuje se na tastaturu, miša, “pametni” telefon ili bilo koji drugi uređaj čiju bateriju treba napuniti.

U osnovi Apple-ov baterijski punjač ima istu funkcionalnost kao i brojni punjači “za nuždu” koji uz pomoć vlastitih baterija pune baterije mobilnih telefona i raznih drugih prenosnih uređaja. Jedino što ne koristi danas standardni micro USB priključak, nego neki vlastiti univerzalni konektor koji odgovara svim drugim uređajima. Naime, Apple je svoju patentnu prijavu podneo 2007., odnosno znatno pre nego što je univerzalni USB konektor postao standardom.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar