Prosize kapsule

Taksista godinama fotografisao putnice u toplesu

Jedan 67-godišnji taksista fotografisao je u toplesu putnice koje su želele da mu pokažu grudi. Te slike zainteresovani mogu da vide na izložbi “Flash Berlin 0.1” u nemačkoj galeriji Kazablanka.

Taksista/voajer/fotograf kome sigurno mnogi muškarci zavide zove se Hans-Jirgen Vaclavek; za sebe kaže da je umetnik i da „ume sa damama” pa je svoj taksi bez problema pretvorio u studio na točkovima, slikajući nage grudi kad god bi mu se ukazala prilika.

„Sve je počelo kad sam povezao jednu od stalnih mušterija koja mi se poverila da misli da je trudna. ‘Grudi su mi nabrekle’, kazala je i podigla majicu da mi ih pokaže””, piše Vaclav u katalogu izložbe.

Nakon ovog ničim izazvanog „slikanja”, u Hans-Jirgenovoj glavi rodila se ideja i tako je nastao jedan od najuvrnutijih umetničkih projekata.
Taksista je sledeće dve godine svog života posvetio slikanju putnica-dobrovoljki a broj onih koje su bile spremne da se razgolite je veća nego šo biste očekivali.

Vaclavek je uspeo da ubedi 40 obdarenih žena da učestvuju u njegovom projektu. Klara Held, jedna od modela, kazala je za Berliner Zeitung da ju je taksista ubedio za minut. „Harizmatičan je”, glasilo je njeno objašnjenje.

Vlasnik galerije Kazablanka, Zoltan Labas, kaže da eksponati postavljaju fascinantno pitanje šta je, zapravo, umetnost. „Slike su veoma moćne a detalji su intrigantni. Grudi su uhvaćene bez ‘nameštanja’”, kazao je on za Spiegel Online.

Labas je dodao da žene uglavnom nisu bile pijane, da je većina starija od 30 a u nekim slučajevima čak su i njihovi muževi bili prisutni.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar