Prosize kapsule

Eksplozija tržišta ultratankih prenosnika

U NPD DisplaySearchu ističu kako je do sada prihvaćenost ultratankih prenosnika bila relativno slaba zbog visoke cene i male razlike u odnosu na standardne prenosonike

Prema rezultatima istraživanja tržišta kompanije NPD DisplaySearch, tržište ultratankih prenosnika će eksplodirati u narednih nekoliko godina.

Prošle godine prodaja ultratankih prenosnih računara, uključujući i Appleov MacBook Air, iznosila je samo 3,4 miliona komada, ali NPD DisplaySearch veruje kako će ta brojka do 2015. godine narasti a 65 miliona komada. Naime, do tada bi ultratanki prenosnici trebali zauzeti četvrtinu svih isporuka prenosnih računara.

U NPD DisplaySearchu ističu kako je do sada prihvaćenost ultratankih prenosnika bila relativno slaba zbog visoke cene i male razlike u odnosu na standardne prensonike, ali u budućnosti bi cene trebale pasti a inovacije rasti.

Nedavno je kompanija IHS iSuppli objavila kako su isporuke ultratankih prenosnika razočaravajuće, pa je smanjila svoja očekivanja za ovu godinu sa 22 na 10,3 miliona komada. Ali budućnost će izgleda biti svetla za ultratanke prenosnike.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar