Prosize kapsule

Stisni me nežno (VIDEO)

Nekim zavisnicima o društvenim mrežama nedostaje fizičke interakcije sa drugim pripadnicima iste vrste. Kako takvi možda izbegavaju otvorene prostore na kojima bi se mogli susresti sa ljudima koji poklanjaju zagrljaje na ulici, ili možda nemaju sreće da žive u gradu/zemlji gde takvi ljudi postoje na ulicama, tročlana ekipa sa MIT-a odlučila je posvetiti im nešto pažnje.

Tako Melissa Kit Chow sa dvojicom kolega radi na izradi prsluka čija je osnovna namena simulacija zagrljaja na klik na Like na Facebooku. Sudeći po njenoj internet stranici projekat je započet još prošle godine, ali je tek nedavno postao poznatiji javnosti.

Prsluk je prigodno nazvan Like-A-Hug, a zagrljaj se simulira tako da se prsluk naduva. Ako nosilac prsluka želi uzvratiti zagrljaj, tj. lajk, umesto kliktanja može stisnuti/izduvati prsluk. Nije jasno postoji li i funkcionalni prototip ili je sve ostalo na nivou ideje a prsluk u videu sa slideshowom napumpan pumpom za bicikl. Nekako smo skeptični da bi se ova ideja mogla “primiti”, ali nešto slično manjih gabarita, poput narukvice na naduvavanje, možda bi i prošlo.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.