Prosize kapsule

Pokojni voditelj BBC-a bio seksualni manijak?

Britanska policija istražuje navode da je pokojni voditelj i didžej Bi-Bi-Sija, koji ima i titulu ser, Džimi Savil, silovao na desetine devojčica.

Policija je objavila da je za sada prikupila osam optužbi protiv ovog pokojnog voditelja, dve za silovanje i šest za seksualno napastvovanje blažeg oblika. Takođe, navedeno je i da bi ukupan broj Savilovih žrtava mogao biti čak 30, od kojih je većina imala između 13 i 16 godina, piše Mondo.

Prvi napad dogodio se još 1959, rekao je Piter Spindler iz londonske policije i dodao da postoje dokazi o decenijama zlostavljanja, većinom tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

Savil je umro prošle godine u 84. godini, a poslednjih dana na videlo izlazi da je bio serijski seksualni manijak koji je napadao devojčice i mlade žene. Prve optužbe pojavile su se prošle godine, a pre desetak dana je i Bi-Bi-Si reagovao demantujući da je zataškavao zlostavljanja.

Generalni direktor jedne od najpoznatijih medijskih kuća u ponedeljak se ipak izvinio zlostavljanim ženama i rekao da će Bi-Bi- Si sprovesti istragu o događajima u ovom medijskom gigantu.

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je da bi nekadašnjoj TV zvezdi mogao biti oduzet viteški red.

Džimi Savil je najpoznatiji po televizijskim emisijama “Na vrhu popularnosti” (Top of the Pops) i dečjem programu “Džimi će to popraviti” (Jim’ll Fix It), a bio je veoma angažovan i kao humanitarni radnik.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar