Prosize kapsule

Žene ne vole maljave muške grudi

Oko 80 odsto žena u različitim kulturama smatraju da su muškarci bez dlaka na grudima privlačniji, a jedno od evolucijskih objašnjenja je da tako izbegavaju parazite.

Samo 20 odsto žena maljave muške grudi smatraju privlačnijim od depiliranih, dok se ostalima više sviđaju grudi s malo ili nimalo dlaka, pokazali su rezultati slovačkog univerziteta Trnava. U istraživanju volonterke su ocjenjivale izgled muškaraca pre i posle depiliranja. Većini su gole grudi izgledale privlačnije, iako ni same nisu znale da kažu zašto, prenosi Dejli mejl.

Razlog zašto je to tako naučnicima je ostao misterija. Postoje brojne teorije evolucije koje objašnjavaju zbog čega su ženama privlačniji manje dlakavi muškarci, a jedna od njih objašnjava da su one tako izbegavale vaške i druge parazite koji su mogli da se nastane na maljavim mužjacima.

“Ipak, čini se da ta evolucijska teorija nije odgovor, jer bi po njoj u kulturama koje su bliže ekvatoru i gde su paraziti češći,  trebali izbegavati dlake, a baš tamo se one smatraju privlačnim”, objasnio je vođa sitraživanja, profesor Pavol Prokop.

Ranije istraživanja su potvrdila da izgled bez ili s malo dlaka više vole žene u Kini, Novom Zelandu, Kaliforniji i Turskoj, a jedino u Kamerunu su ženama privlačniji maljavi muškarci. Neka istraživanja pokazuju da su ženama u plodnim fazama ciklusa privlačniji muškarci bez dlaka, dok im pre i posle ovulacije dlake ne smetaju toliko.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.