Prosize kapsule

Žene najčešće biraju muškarce sa osećajem za modu

Rezultati ankete u kojoj je učestvovalo 2.000 ljudi (muškaraca i žena) pokazali su da će žene najradije prihvatiti izlazak sa muškarcen koji nosi ljubičastu boju.

Zapravo, modni izbor muškarca najverovatnije će imati veliku ulogu u ženskom odlučivanju.

Više od četvrtine ispitanica, 28 odsto, priznalo je da bi odbilo sastanak sa nekim ko se loše obukao, dok je svega 14 odsto muškaraca bilo baš toliko probirljivo.

Na žene toliko utiče ukus muškaraca da je 60 procenata izjavilo da je garderoba na vrhu liste stvari koje mogu da odluče o daljoj sudbini „druženja”; na drugom mestu je frizura udvarača (17 odsto) a na trećem izbor cipela (9 procenata).

Ispostavilo se da će muškarci imati najviše šansi kod dama ako nose ljubičasto – u 36% slučajeva žene bi prihvatile poziv na izlazak.

Sledeći najprihvatljiviji stajling je kombinacija tamnih pantalona i majice/rolke (32 odsto) a na trećem mestu po atraktivnosti je čisto bela košulja (13 odsto).

Najveće šanse da ostanu praznih ruku imaju muškarci koji nose plavu ili ružičastu boju.

Međutim, čak i ako muškarci prođu prvi test, najmanje četvrtina žena će i dalje da bude nezadovoljna; 25 procenata smatra da kod njihovih partnera ima još prostora za poboljšanje modnog ukusa.

Svaka 20. žena je priznala da bira odeću svom muškarcu pred izlazak „među ljude”. Međutim, skoro petina muškaraca radi to isto. Kad je reč o drastičnim merama, svaka deseta osoba je otkrila da je uništila partnerov komad garderobe koji nije volela.

Možda je i to razlog za činjenicu da 23 odsto muškaraca i dalje nosi mami svoju odeću na pranje a kod četvrtine parova jedan partner ne dozvoljava onom drugom da stavi na pranje njegov/njen omiljeni komad garderobe.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.