Prosize kapsule

Dnevno prala kosu 25 puta

Julija Abduhlah iz Malezije patila je od opsesivnog-kompulsivnog poremećaja zbog kojeg je dnevno prala kosu 25 puta, a pot tušem je provodila i do pet sati.

Ova 40-godišnja žena svoju opsesiju je počela da razvija pre 20 godina dok je radila u labaratoriji u kojoj je često baratala uzorcima urina, krvi i stolice, prenosi Oditi Sentral.

Nakon nekoliko godina uvidela je da je njena opsesija pranja ruku postala veoma ozbiljna – računi za vodu i namirnice bivali su sve veći, a zbog učestalog kašnjenja na posao dobila je otkaz. Ironijom sudbine tada je, da bi rešila egzistencijalne probleme, počela da sakuplja otpad po komšiluku.

Julija je postajala sve depresivnija, za pomoć se obratila i organizaciji SAMH (Singapore Association for Mental Help). Iako su joj tamo u početku pomogli, ubrzo se vratila starim navikama, pa je tako svakoga dana trošišla dve litre šampona i 21 sapun.

Ruke je umela da opere i po 200 puta na dan, pa se na kraju podvrgla tronedeljnom lečenju koje je, kako tvrdi, napokon dalo rezulčtat i rešilo ovu bizarnu opsesiju.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.