Prosize kapsule

Xbox Music je spreman

Microsoft je primetio da danas ljudi moraju koristiti više različitih servisa kako bi dobili upravo ono što žele – koriste jedan servis za kupovinu/skidanje muzike, drugi servis za streaming muzike, pa je prema Microsoftu upravo njihov servis rešenje za sve takve probleme.

Tako je Xbox Music “all-in-one” (sve u jednom) muzički servis koji omogućava besplatno streamovanje muzike (nelimitirano prvih šest meseci, a nakon toga do 10 sati muzike mesečno) ili neograničeno streamovanje uz pretplatu,  ili kupovinu (download) željenih pesama.

Besplatan pristup se odnosi na Windows 8 PC ili tablet, uz oglase, a korisnici Xboxa 360 i Windows Phone-a 8 imaju probni period od 30 dana ili mogu nastaviti koristiti postojeći model pretplate Zune Pass. Zune Pass u Xbox Musicu postaje Xbox Music Pass – u zavisnosti od tržišta, koštaće 10 dolara mesečno, odnosno 100 dolara godišnje.

Uočite da spominjemo “Windows 8”. Microsoft ne planira, barem zasad, izdati aplikaciju za Xbox Music za starije verzije Windowsa, ali je rečeno da će servis moći koristiti i korisnici Zuneovog klijentskog programa. Ali, oni će biti zakinuti za neke mogućnosti, poput sinhronizacije playliste preko oblaka.

Valja napomenuti još jednu stvar – nema multitaskinga kod Xboxa 360, što znači da ako na njemu slušate muziku putem Xbox Musica, onda slušate muziku i to je to – nema igre ili reprodukcije drugih sadržaja.

Xbox Music dostupan je korisnicima Xboxa 360 od 16. oktobra, korisnicima Windows 8 na PC-ima i tabletima od 26. oktobra, a korisnicima Windows Phonea 8 nedugo nakon toga. Adresa na kojoj se nalazi novi servis je xbox.com/music.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.