Prosize kapsule

HP-ova Windows 8 ergela

Envy x2

Među novim uređajima pripremljenim posebno za Windows 8 ističu se tri modela: Envy x2, SpectreXT TouchSmart i Envy TouchSmart.

Envy x2 je ultratanak hibridni prenosnik sa 11,6″-nim ekranom, Beats Audiovim zvučnicima i NFC tehnologijom, čija osnovna konfiguracija košta 850 dolara, a u prodaji će se pojaviti 14. novembra. Hibridni znači da je zapravo reč o tabletu koji se spaja na priključnu stanicu sa tastaturom i portovima.

SpectreXT TouchSmart Ultrabook

Za razliku od Envyja x2, SpectreXT i Envy su ultraprenosnici sa ekranima osjetljivim na dodir, dakle ne mogu se “rastaviti”. SpectreXT ima 15,6″-ni Full HD ekran sa IPS matricom, što će verujemo mnogi znati ceniti – proizvođači prenosnika u pravilu izbegavaju TN-ovima superiorne IPS matrice, a iste se redovito ugrađuju u bolje tablete. Ova mašina je debljine 17,9 milimetara i podržava Thunderbolt tehnologiju, a u decembru će se moći kupiti za 1400 dolara.

Envy TouchSmart

Envy TouchSmart Ultrabook 4 ima 14″-ni ekran HD rezolucije, a zvučni sistem je temeljen na Beats Audio zvučnicima sa subwooferom. Početna cena ovog modela je 800 dolara.

Osim ta tri modela, tu su još Pavilion Sleekbook 14 i 15, koji će biti dostupni u nekoliko boja i veličina ekrana, sa početnim cenama od 500 i 580 dolara. HP takođe nije zaboravio ni na all-in-one računare, pa će tako ponuditi modele Envy 23 i 20, sa 23 i 20-inčnim ekranima osetljivim na dodir (reagiraju na do deset tačaka pritiska). Cene su 1000, odnosno 800 dolara.

Za poslovne korisnike pripremljeni su tablet ElitePad 900, sa više mogućnosti spajanja na više HP-ovih priključnih stanica (HP Smart Jacket) koje nude različite konektore i imaju bateriju pa produžuje se vreme autonomije, te lagan, tanak ultrabook EliteBook Folio 9470m.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.