Prosize kapsule

Oružje koje ‘’ubija’’ kompjutere

Boeing je objavio da je 16. oktobra (zašto mi tek sad čujemo za to?!) uspešno testirao svoj CHAMP – Counter-electronics Hig-Powered Microwave Advanced Missile Project. Smisao ovog projektila je onemogućavanje kompjutera, ali i svih ostalih elektronskih uređaja, dok CHAMP krstari iznad njih.

Testiranje je obavljeno na vojnom poligonu na zapadu države Juta, a ‘’zamorčići’’ su bili kompjuteri i elektronske mašine u posebnoj za tu svrhu sagrađenoj dvospratnoj zgradi. Ugrađeni snažni mikrovalni odašiljač u jednom je preletu ugasio svu elektroniku koju je trebao ugasiti, pa čak i onu koju nije trebao.

Naime, kamere koje su snimale čitav pokus sa nešto veće, ali očito nedovoljne daljine, takođe su uništene, pa snimaka nema!

Uprkos tome, ekipa iz Boeinga je superzadovoljna testom i predviđa budućnost u kojoj će CHAMP braniti slobode i pre dolaska Predatora, marinaca i ostalih nositelja demokratije u svetu. Pošalju ih nekoliko nad problematičnom zemljom i nema više Warcrafta, niti Facebooka.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Oružje koje ‘’ubija’’ kompjutere

  1. Snimka nema…
    A pošto se testiranje malko otelo kontroli ne samo da su kamere uništene nego.ispostavilo se,da avion JAKO deluje i na ljudski mozak pa briše PAMĆENJE! Tako da nema slike,a posle nekog vremena ljudi uopšte nisu imali pojma šta testiraju i šta rade uopšte!