Prosize kapsule

Disney snima novi nastavak “Star Warsa”

Kompanija „Lucasfilm Limited“ reditelja Džordža Lukasa, koja stoji iza kultnih filmova „Zvezdani ratovi“ (Star Wars)i brojnih drugih ostvarenja, prodata je kompaniji „Walt Disney Co“ za četiri milijarde dolara.

Filmski studio koji je osnovao čuveni Volt Dizni platiće Lukasu polovinu novca u gotovini dok će ostatak biti isplaćen na različite načine. To uključuje i podržavanje brojnih filmskih projekata koji su u još uvek u fazi pripreme, a među kojima je svakako najznačajniji novi nastavak serijala „Zvezdani ratovi“, prenosi Rojters.

„Proteklih trideset pet godina jedan od mojih najvećih snova bio je da ’Zvezdane ratove’ prenesem sa starijih na nove generacije. Sada je došlo vreme da predam tu baklju novim filmadžijama“, kazao je Lukas prilikom potpisivanja ugovora 30. oktobra.

Diznijeva imperija najavila je da će novi nastavak „Zvezdanih ratova, prvi pod njihovim okriljem stići u bioskope 2015. godine.

Slavni reditelj osnovao je „Lucasfilm Limited“ 1971. godine u San Francisku, i do sada je ostao na jednoj od čelnih pozicija. Ova kompanija najpoznatija je po kultnim serijalima „Zvezdanih ratova“ i „Indijana Džons“, a pod njenim okriljem snimljen je i čuveni film „Američki grafiti“.

U filmskom svetu „Lucasfilm Limited“ važi za kompaniju koja je mnogo radila na razvijanju specijalnih efekata i kompjuterske animacije, producirajući Lukasove, ali i mnoge druge filmove. Prema novousvojenoj strategiji za naredni period, akcenat će biti stavljen na televizijski program, dok će broj produciranih filmova biti smanjen zbog loše finansijske situacije.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Disney snima novi nastavak “Star Warsa”

  1. Pingback: Da li će sledeći Star Wars biti "mamuran"? (VIDEO) | Muški magazin - M@N!