Prosize kapsule

Džordž Lukas novac od prodaje svoje kompanije daje u dobrotvorne svrhe

Američki reditelj Džordž Lukas najavio je da će novac od prodaje kompanije “LucasFilm” pokloniti fondaciji koja se bavi obrazovanjem, piše “Hollywood Reporter”.

Kompanija Dizni saopštila je prošle nedelje da je platila 4,05 milijardi dolara za kupovinu studija “LucasFilm” u kome je snimljen čuveni serijal naučno-fantastičnih filmova “Ratovi zvezda”.

“Tokom 41 godine, većinu svog vremena i novca uložio sam u kompaniju. Sada kada okrećem novu stranicu u svom životu, želim da se više posvetim humanitarnom radu”, kazao je Lukas.

Za sada nije poznato koja organizacija će dobiti ovu ogromnu svotu novca, ali se nagađa da bi to mogla biti fondacija Edutopia, kojom Lukas sada predsedava, a koja pomaže inovativne školske projekte.

“Većinu svog bogatstva namenio sam poboljšanju obrazovanja. Ono je ključ opstanka ljudske rase. Moramo da planiramo našu zajedničku budućnost, a ono što prvo treba da učinimo jeste da našoj deci obezbedimo društvena, intelektualna i emocionalna oruđa. Kao ljudi, naše najveće oruđe za preživljavanje je naša sposobnost razmišljanja i prilagođavanja”, istakao je Lukas u jednom pismu iz 2010.

“Naš zadatak kao vaspitača, pripovedača i komunikatora je da nastavimo da i dalje to činimo”, zaključio je on.

Reditelj je prethodnih dana više puta ponovio kako odustaje od snimanja filmova. Sve konce kompanije “LucasFilm”, koja će poslovati u okviru Diznijeve imperije, prepustio je bliskoj saradnici Ketlin Kenedi. Ona je za 2015. godinu najavila novi nastavak filmskog serijala “Ratovi zvezda”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar