Prosize kapsule

Rusi hoće da kupe Hitlerovu kuću da bi je srušili

Poslanik “Jedinstvene Rusije” Franc Klincevič želi da kupi rodnu kuću nacističkog vođe Adolfa Hitlera u Braunau u austrijskoj pokraiini Gornja Austrija, kako bi je odmah zatim srušio.

Gradska vlasti Braunauau vode ovih dana polemiku šta da urade sa zgradom u kojoj se rodio Hitler. Jedno vreme ona je služila kao biblioteka, zatim kao banka, a onda je tu bila čak i škola.

Unazad do nekoliko meseci zgrada je služila kao utočište za osobe ometene u razvoju. Trenutno nema ništa u njoj pa se zato pojavila ideja od nekih partija da je najbolje da se zgrada proda.

Gradonačelnik Braunaua Hanes Vajbaher je predložio da se ona renovira i opremi kao stambeni objekat. Ipak njegov predlog su odbile vodeće stranke. Prema nekim procenama zgrada je najbliža prodaji, ali još nije doneta definitivna odluka.

Rusi su reagovali posle ove vesti i Komunistička partija je saopštila da želi da skupi dva miliona evra i kupi ovo zdanje. Tu ideju je prvo podržao Klincevič, smatrajući da sve što ima veze sa fašizmom treba da bude uništeno. On je spreman da izdvoji deo sopstvenog novca kako bi se sakupilo dva miliona evra.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.