Prosize kapsule

U znak podrške golotinji potpuno se skinula tokom saslušanja na sudu (VIDEO)

Na sudu u San Francisku održano je saslušanje povodom zahteva za zabranom javne golotinje, a aktivistkinja Džipsi Taub, koja podržava prava nudista, pred sudijom se pojavila gola u znak protesta.

“Golotinja ne škodi deci. jeste li ikada videli da dete plače pošto je videlo nagu osobu? Šta deca rade kada vide nkog golog? Smeju se. To ih čini srećnim, a ne traumatizovanim”, rekla je aktivistkinja obratila sudu, dodajući da je golotinja prirodna stvar, pritom potpuno bezopasna.

Zatim je pred zapanjenim sudijom skinula svoj mantil i ostala naga, govoreći da je napad na “slobodu tela neustavan i neamerički”. Taubova je iz sudnice ispraćena uz pratnju policajaca koji su je ubrzo naterali da se obuče, a onda su je priveli.

Iako zakon države Kalifornija ne brani golotinju samu po sebi, neprikladno ponašanje se sankcioniše. Šta se tačno podrazumeva pod neprikladnim ponašanjem je pitanje koje definiše svaka opština za sebe.

Kako su zvaničnici San Franciska nameravali da pooštre ovaj zakon i potpuno zabrane pokazivanje genitalija u javnosti, tako su krenuli i protesti.Vlasti San Franciska reagovale su na pritužbe građana zbog okupljanja velikog broja golih osoba na jednom od centralnih gradskih trgova, a kazna će od sada iznositi 500 dolara za svakoga ko se po gradu švrćka bez odeće. Ova odredba neće važiti samo za vreme karnevala i festivala koji su zaštitini znak San Franciska, poput gej parade.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar